Υλικά
- 4 πατάτες μεσαίου μεγέθους
- 8 φέτες μπέικον
- 6 κ.σ. τσένταρ τριμμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
Δημιουργία
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις τρίβουμε με ένα σφουγγαράκι να φύγουν τα χώματα.
- Τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς να ψηθούν.
- Ελέγχουμε αν ψήθηκαν οι πατάτες με ένα καλαμάκι από σουβλάκι.Τις καρφώνουμε και αν το καλαμάκι βγαίνει εύκολα είναι έτοιμες.
- Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το τσένταρ,το κρεμμύδι,την κρέμα γάλακτος,το αλάτι και το πιπέρι.
- Βγάζουμε τις πατάτες από το αλουμινόχαρτο και τους ανοίγουμε ένα καπάκι.Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα προσέχοντας να μην τρυπήσουμε τη φλούδα.(όπως θα κάναμε αν φτιάχναμε γεμιστά)
- Προσθέτουμε στο μπολ και τη σάρκα από τις πατάτες και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι.
- Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα μας και τις κλείνουμε με το καπάκι.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Tips
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα τυριά ή αλλαντικά τις αρεσκείας μας.
- Άν έχουμε τζάκι μπορούμε να βάλουμε τις πατάτες με το αλουμινόχαρτο στη χόβολη να ψηθούν.Θα καθυστερήσει λίγο το ψήσιμο αλλά θα μας αποζημιώσει η γεύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου