Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Πατάτες γεμιστές φούρνου

Υλικά

  • 4 πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • 8 φέτες μπέικον
  • 6 κ.σ. τσένταρ τριμμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι
Δημιουργία
  • Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις τρίβουμε με ένα σφουγγαράκι να φύγουν τα χώματα.
  • Τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς να ψηθούν.
  • Ελέγχουμε αν ψήθηκαν οι πατάτες με ένα καλαμάκι από σουβλάκι.Τις καρφώνουμε και αν το καλαμάκι βγαίνει εύκολα είναι έτοιμες.
  • Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το τσένταρ,το κρεμμύδι,την κρέμα γάλακτος,το αλάτι και το πιπέρι.
  • Βγάζουμε τις πατάτες από το αλουμινόχαρτο και τους ανοίγουμε ένα καπάκι.Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα προσέχοντας να μην τρυπήσουμε τη φλούδα.(όπως θα κάναμε αν φτιάχναμε γεμιστά)
  • Προσθέτουμε στο μπολ και τη σάρκα από τις πατάτες και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι.
  • Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα μας και τις κλείνουμε με το καπάκι.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Tips
  1. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα τυριά ή αλλαντικά τις αρεσκείας μας.
  2. Άν έχουμε τζάκι μπορούμε να βάλουμε τις πατάτες με το αλουμινόχαρτο στη χόβολη να ψηθούν.Θα καθυστερήσει λίγο το ψήσιμο αλλά θα μας αποζημιώσει η γεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου